PRIMAR

Luni - Miercuri 09:00 - 13:00
Joi - Vineri 13:00 - 15:00

VICEPRIMAR

Luni - Miercuri 13:00 - 15:00
Joi - Vineri 09:00 - 13:00

Inscrie-te in audienta!

Acceseaza adresa de mai jos pentru a te inscrie in audienta la Primar sau Viceprimar

Ma inscriu in audienta

Prezentare generală

Publicat în Comuna

Comuna Șag este o comună situată în județul Timiș, regiunea Banat din România, formată numai din satul de reședință cu același nume.

Localitatea Şag a fost declaratǎ comunǎ prin Hotǎrârea Consiliului de Miniştri privind delimitarea judeţelor, municipiilor, a oraşelor şi comunelor în 27 mai 1967.

Comuna Şag este o comună de câmpie situată în zona periurbană a municipiului Timişoara la o distanţă de 13 km de acesta pe drumul național DN59 Timișoara-Moravița sau pe drumul european E70 şi pe calea ferată (magistrala 922) Timişoara-Stamora Moravița.    

Comuna Şag este aşezată pe malul drept al râului Timiş. Pe teritoriul comunei Șag râul Timiş este îndiguit pe ambele maluri.

Comuna Şag se învecinează în nord cu municipiul Timişoara, la distanţă de 13 km; în nord-vest se învecinează cu localitatea Sânmihaiu Român, la distanţă de 9 km; în sud-vest se învecinează cu localitatea Parţa, la distanţă de 3 km; în sud se învecinează cu localitatea Pădureni, la distanţă de 8 km şi în est se învecinează cu localitatea Giroc, la distanţă de 10 km.

Comuna Şag are urmǎtoarele coordonate geografice: latitudine nordicǎ 45°40’ și longitudine esticǎ 21°10’. Altitudinea medie este de 85-90 m, relieful fiind plan.

Comuna Şag se încadrează în tipologia localităţilor rurale cu activităţi mixte: agricultură şi industrie, iar situarea pe malul râului Timiş a permis şi dezvoltarea turismului şi a activităţilor de agrement.

În comuna Şag funcţionează: Şcoala Gimnazială, Grădiniţa cu program prelungit, Dispensarul uman cu doi medici şi un stomatolog, Dispensarul veterinar, Postul de Poliţie şi Oficiul Poştal.

Pe raza comunei Şag funcţionează şi patru lăcaşuri de cult aparţinând: Bisericii ortodoxe române, Bisericii romano-catolice, Cultului penticostal şi Cultului baptist.

Suprafața comunei Șag este de 3.402 ha, adică 34 km2, din care intravilan 402 ha și extravilan 3.400 ha.

Lungimea totală a străzilor este de 57 km din care asfaltate 24 km, restul străzilor fiind pietruite în zona Mănăstire.

Comuna Şag beneficiază de reţea de apă în lungime de 17,5 km, reţea de gaz în lungime de 42 km și reţea telefonică digitală.

Populaţia comunei Șag este de 5.303 locuitori conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică în urma recensământului din anul 2021.

TOP